torsdag 17 september 2015

Hösten är här och jag är tillbaka

Efter några veckors stiltje här på bloggen har jag äntligen fler roliga nyheter att berätta om. Låt mig först börja med dagens glada pressmeddelande om att teamet fått två nya åkare, Sara Lindborg, Falun-Borlänge SK och Olivia Hansson, Garphyttans IF. Två riktigt härliga tjejer som inför kommande säsong satsar enbart på långlopp och tillsammans ska vi göra vad vi kan i Ski Classics för att ge de andra tjejerna en match. Jag säger varmt välkomna till båda två!

Teamträff i Ånnaboda, september 2015
Nästa glada nyhet är att jag äntligen är tillbaka på jobbet efter tre månaders sjukskrivning. Efter de första åtta veckorna kändes det som att läkningen gick väldigt långsamt och jag blev frustrerad, tyckte att jag åtminstone borde kunna gå obehindrat men det var svårt. De följande fyra veckorna hände det dock mycket. Foten blev allt mer stabil, det smärtade allt mindre efter gång och stelheten i hälsenan började släppa.

Efter återbesök hos läkaren i början på september kom vi överens om att jag skulle prova att gå tillbaka till jobbet, det som ska läka har läkt och det som ömmar och gör ont är vävnaden runtomkring som blir irriterad och inflammerad, vilket ska gå över men kan ta tid. Jag har nu jobbat fyra pass och det har gått över förväntan. Var lite orolig att stövlarna skulle trycka för mycket på hälen men det var inga problem, och foten höll även för en mindre rökdykarinsats på en bastubrand i en villa så hoppas även att (eventuella) större insatser ska gå bra.

Ska försöka ta rullskidorna till jobbet så ofta jag kan för lite "gratis" träning
Den tredje roliga nyheten är att träningen går bättre. Jag har kunnat åka mer rullskidor de senaste veckorna och kan köra lite längre pass än tidigare. Träningen som annars till stor del har utgjorts av cykling börjar alltså svänga till större del rullskidåkning vilket såklart är bättre eftersom det är mer grennära skidåkningen. Idag har jag även testat på att jogga lite för första gången. Det blev 2x1km (med 1km promenadvila mellan) i den blygsamma snitthastigheten på 7,20min/km J Återstår att se hur det känns ikväll, ibland har jag märkt att det går att utföra viss träning utan smärta men att det kommer några timmar efteråt och inte förens då vet jag att det blev för mycket belastning. Lite ömt är okej men det ska gå över relativt fort med lite vila, det får definitivt inte göra ont dagen efter för då har jag gjort bort mig.


Om några veckor har vi träningsläger i Torsby med teamet och det ska bli spännande att se hur foten håller på skidor, jag är förväntansfull! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar