tisdag 27 oktober 2015

Vintertid och väder


Det är vintertid nu! Kunde ju önska att det också betyder snö och nydraga skidspår men än så länge innebär det dock bara att vi dragit tillbaka klockan en timme och går efter normaltid igen. För om man ska vara riktigt petig så är ordet vintertid vardagligt tal och används som motsats till sommartid, men egentligen kan det bara råda normaltid eller sommartid (som är styrda av våra lagar). Men ni får gärna kalla det vad ni vill, själv jag gillar klangen av vintertid!

Enligt SVTs meteorolog har oktober hittils varit övervägande torr, solig och odramatisk, det har över lag varit varmare än normalt i hela landet samtidigt som tre mätstationer ännu har sommar(!) per meteorologisk definition. Snösäsongen har inte inletts på allvar än och inga tendenser till vinters antågande syns inom de tio närmsta dygnen så vi får hålla tillgodo med hösten ett tag till. Om El Niño blir så kraftig som det verkar och om det kommer att påverka så att vi får en vargavinter här är väl inte helt säkert att säga, men man kan ju alltid hoppas. Till en början kan man ju hålla tummarna att det fortsätter att vara fint, det är helt okej att hoppa över den där blöta, råa och mörka perioden som ändå ingen uppskattar särskilt mycket.

Sedan Torsbylägret har jag hunnit med en lite lugnare vecka och en vecka med intervallblock för att denna vecka fortsätta med lite mer blandat distans, intervall och styrka. Även om oktober har varit relativt varm så känns det att asfalten har blivit hårdare och stavfästet lite sämre så jag har försökt att lägga kvalitetspassen på löparbana eller inte köra jättetidigt på morgonen när det är som sämst, det känns viktigt att varje pass blir bra nu när det börjar dra ihop sig. Om allt klaffar drar jag till Idre i nästa vecka och kör ett litet snöläger - helt fantastiskt att de fått ihop så fina spår så tidigt på hösten, gillas skarpt! 


4 kommentarer:

 1. Hej! Hittade din blogg när jag sökte på operation och Haglunds häl.. har själv problem på båda fötterna och börjar fundera på om operation är ett alternativ... Hur går det för dig nu med hälen?
  Hälsningar Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna!
   Det har gått fem månader sedan operationen och jag har tyvärr fortfarande ont i vissa rörelser och vid yttre tryck men enligt läkarna är detta "normalt" upp till sex månader. Så jag får avvakta lite till och se om det ger sig och förhoppningsvis så blir det bra när det hela läkt färdigt,tills dess gör jag sånt som inte gör ont :)

   Radera
 2. För kännedom så har Trysil 6 km längdspår

  SvaraRadera