tisdag 10 november 2015

Trysil Deluxe

Awohoo vilken rolig helg! Jag och Mats kombinerade minisemester med träningsläger i norska Trysil och fick fyra dagar med både nytta och nöje samtidigt. Vi hade bestämt att vi skulle åka antingen till Idre eller Trysil tors-sön men valet föll till slut på Trysil då det var både närmare, längre spår, billigare spårkort och kändes roligare. Det blev ett väldigt lyckat val och jag tror faktiskt att vi har hittat en ny favorit dit vi gärna återvänder med så trevlig personal, bra preparering och banprofil som det var.

Trysil Knut Arena


När snön först lades ut var det ett 6km långt spår men när vi kom dit (en vecka efter öppning) var det nedkortat till 5km som höll sig precis till sista dagen vi var där, dagen efter var det förkortat till 2,5km och idag till 1,1km på grund av det varma väderläget. Riktigt synd när de ändå satsar så stort men till nästa år ska de tydligen spara ännu mer snö för att säkra ett tjockare snölager vilket låter strålande. På iskisporet.no kan man följa dagsuppdateringar för spårstatus om man funderar på att åka dit i närtid.

Vi fick som sagt 5km att snurra runt på, inga klassiska spår var dragna men det fanns lite uppåkta spår på sina ställen men annars var det en fristilsbädd man åkte på. Det gick iof lika bra att köra klassiskt ändå, blev bara lite mer stabilitetsträning för fötterna. Jag blandade stakning, fristil och nåt pass med fäste och tyckte att träningarna flöt på riktigt bra. I söndags var det dessutom strålande sol och jättefint ute, då kändes det lätt att genomföra tre timmar stakning. Några pensionärer var till och med ute och spelade golf på banan som låg intill spåren, sjuk men rolig kombo på samma arena samtidigt!

Bilder från spåret:

Men det var inte bara träningen som var bra, vi bodde jättefint på hotell Radisson Blu Resort, Trysil som låg nära spåren och hade stora fräscha rum. När vi kom dit fick vi även veta (till vår glada överraskning) att inträde till hotellets bad ingick och det blev något som vi utnyttjade varje kväll efter träningarna, hur skönt och avkopplande som helst. Det hela kändes väldigt lyxigt och att slippa fixa med matlagning och disk är ju faktiskt otroligt skönt, sammantaget blev det alltså ett träningsläger deluxe.

Superfint hotell, kan rekommenderas!

2 kommentarer:

 1. Riktigt kul att höra att ni trivdes! Vänta bara tills allt är öppet, då är det ännu bättre, eller prova all cykel- ,löp- och rullskidterräng vi har. :)
  /Han den korta från Trysilguidene som var på arenan under helgen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig det! Vi kommer med all säkerhet att återvända för att testa på mer av Trysil, var så säker :)

   Radera