söndag 17 januari 2016

Roslagsloppet

Efter mycket om och men beslutade jag i fredags att stanna hemma och inte åka upp till Mora för att köra Moraloppet då det fanns temperaturprognoser på -25 grader och risk för att loppet skulle ställas in. Beslutet visade sig på lördag morgon vara helt rätt då kylan satte stopp för genomförande, trist med tankte på att många (inklusive mig själv) gärna hade kört loppet som går på HalvVasans sträckning. Desto roligare var det då att Roslagsloppet arrangerades utanför Norrtälje i behagliga 12 minusgrader och jag kunde åka dit och köra istället.

Banan gick ute på Norrtälje golfbana och mätte ca 8km där damerna körde fyra varv och herrarna sex varv. På grund av snöfallet dagarna innan var snöbädden rätt så mjuk och stavfästet blev bitvits väldigt gropigt och det var synd att jag insåg detta på plats. Det hade annars varit ett optimalt tillfälle att få testa mina nya OneWay Premio HD-stavar som är två centimeter längre än mina gamla och som är tänkt att använda vid plattare staklopp. Jag har nämligen inför i år bett om längre stavar från OneWay för att ha och staka med men hade för små trugor (M) på dessa och fick ta ett gammalt par med L-truga (även om XL hade varit det bästa).

Efter en rätt så strulig start var det sedan bara ut och mata runt de fyra varven i strålande solsken som det fina arrangemanget bjöd på. Kom först i mål i damklassen och kände mig rätt så nöjd med att inte behöva åka två varv till då mina tår hade börjat bli riktigt kalla. Tack Roslagsloppet för en fin dag i spåren!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar