måndag 25 januari 2016

Tjejskidan - en tävling i rätt riktning

Över 300 tjejer redo för start               Foto: H.Rådmark
Tjejskidan for Life 2016 på Täby konstsnöspår liknade ett TjejVasan i miniatyr med över 300 tjejer till start i klasserna tävling (14km) och motion (14 o 5km). Så himla häftigt att få till en sådan här tävling i Stockholmsområdet, är mäkta imponerad! Och vilken stämning sen då - det bubblade av energi bland åkarna, hela känslan på arenen var positiv samtidigt som publiken gjorde ett enastående jobb och hejade på ordentligt utmed banan.

Det är verkligen något speciellt att åka ett lopp med enbart tjejer och jag gillar det skarpt. Jag tror att fler arrangemang likt detta skulle gynna damsidan i längdskidåkningen och kunna bredda intresset för sporten och därmed få den att växa. Det lockar att åka lopp där man slipper blandas upp med herrar vilket ibland kan upplevas buffligare och tuffare ute i spåren. Det är också roligt att kunna åka iväg på en tävling tillsammans i ett tjejgäng och veta att alla kan hitta någon att åka med, eller mot, under loppet.

Årets upplaga av Tjejskidan avgjordes på en varvbana (6 varv för 14km och 2 för 5km) ute på Arninge golfbana vilket gjorde varvet relativt flackt men inte helt platt, blev otroligt tufft att köra då återhämtningspartierna var mikroskopiska och man var tvungen att ligga på hela tiden. Hade en bra känsla i kroppen, tekniken satt bättre och det var riktigt skönt att blåsa ur systemet ordentligt. Resultatet blev en seger som jag tar med mig i ryggsäcken inför kommande lopp.

Många fina åkarbilder från loppet av fotograf H.Rådmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar