måndag 8 februari 2016

Kaiser Maximilian Lauf

Igår kördes det sjätte loppet i cupen som skulle ha varit König Ludwig Lauf i Tyskland men som pga snöbrist ställdes in och ersattes av ett helt nytt arrangemang i Seefeld, Österrike, med namnet Kaiser Maximilian Lauf. Så istället för ett platt staklopp på 50km blev det ett rejält kuperat lopp på 65km med ca 1300 höjdmeter. I teamet var vi tre som valde att åka med fäste (jag, Sara och Linus) och två som stakade (Kalle och Martin). För en annan som knappt har använt benen på två år vill jag lova att det känns ordentligt idag och säkert blir det ännu värre imorgon.


Jag är nöjd med min insats, hade som plan att inte förivra mig i början och att åka mitt eget lopp rakt igenom vilket jag höll mig till hela vägen. Att åka med fäste var lite klurigt då det ibland kom fram torrare snö som frös i bitvis men på de partierna där det inte gjorde det hade jag pangbett och fint surf på glidet och kände ändå att det var rätt val för dagen. Överraskade också mig själv att jag kunde hålla så hög ansträngningsnivå under så lång tid i diagonalen eftersom det är just den typen av träning som jag inte kunnat genomföra sedan häloperationen.

Placeringar för teamet blev Sara 10, Kristina 13, Kalle 30, Martin 45 och Linus 55, en stabil laginsats.

Efter loppet förflyttade vi oss från Seefeld till Toblach där vi nu haft en soft dag med skidvård, promenad, tvätt och bad. Resten av veckan kommer att handla om att fylla på depåerna, träna lugnt och ladda om för nästa race på lördag då det är dags för Toblach-Cortina som tyvärr inte går på ordinarie bansträckning men som iallafall kommer att genomföras.

Ha det gott
Kristina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar