tisdag 2 februari 2016

Marcialonga 2016

I söndags körde jag mitt fjärde Marcialonga och slutade på en 12e plats. Det blev ett lopp där jag fick kämpa mot både kropp och skidor de första 40km för att sedan de 30 sista kilometrarna få en bättre resa när skidorna började släppa och kroppen hade vaknat. Det är såklart för sent att börja åka bra då men det är ändå skönt att avsluta med en positiv känsla.

Sista backen var en riktig värmebölja som alltid men tyckte att det gick bättre att staka upp i år än förra året, lyckades till och med plocka en placering påväg upp. Annars var loppet sig likt med en massiv publik inne i byarna som hejar så högt att öronen ramlar av, det är verkligen så häftigt. Ska man åka något lopp ute i Europa så skulle jag tipsa om Marcialonga just för stämningen och den fina banan.

Efter loppet kunde vi heja på åkare från balkongen.

Nu har teamet med åkare och servicepersonal förflyttats från Italien till Österrike och skidorten Seefeld. Här skulle vi ha stannat till på lördag för att sedan åka vidare mot Tyskland och nästa lopp König Ludwig Lauf. Loppet har dock tyvärr tvingats ställa in pga snöbrist och ett nytt lopp ska istället arrangeras och till vår fördel blir det just här i Seefeld och vi slipper en resa. Det blir ett helt annat lopp än König som är ett solklart staklopp medan denna banprofil kommer att bli allt annat än platt och för egen del så blir det dags att väcka liv i diagonalen till på söndag, kan sluta hur som helst :-)

Vi glassar och har det gott i Seefeld

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar